DOBRO DOSLI!

DOBRO DOSLI NA MOJ BLOG, SVI VI KOJI VOLITE NASEG ANDJELA TOSETA PROESKOG! Nadam se da ce vam se svideti moj blog... ♥ ... Komentarisite, molim vas!


Tose, zauvek si u mom srcu.... tu ces i ostati! ♥

субота, 18. август 2012.

PAPA ĆE ODLUČITI


Kao što je "Kurir" već pisao, Vatikan će po svemu sudeći uskoro razmatrati mogućnost za kanonizaciju Tošeta Proeskog

Kao što je "Kurir" već pisao, Vatikan će po svemu sudeći uskoro razmatrati mogućnost za kanonizaciju Tošeta Proeskog u sveca i pored toga što je bio pravoslavac! Sestre Majke Tereze u emisiji Vatikanske televizije izrazile su veliku želju da se pokojni pevač koji je tragično izgubio život - proglasi svecem!

Nakon otkrića iste televizije po kom je Proeski bio član humanitarnog udruženja "Majka Tereza", u javnosti se oglasilo sestrinstvo. Naime, Sestre Majke Tereze predstavile su samo deo humanitarnog rada i duboku religioznost najpopularnijeg balkanskog pevača. Tako da sada Vatikan putem svoje televizije koja se, podsećanja radi, emituje na preko četrdeset jezika šalje poruku javnosti da, iako je Toše pripadao Pravoslavnoj crkvi, to ništa ne menja u ostvarenju cilja. Ovo bi bio prvi put da papa Benedikt DžVI i Pravoslavna crkva zajedno pokrenu proces beatifikacije. Za očekivati je da odlukom dve crkve pevač anđeoskog glasa u skorije vreme ponese oreol. Inače, ovu inicijativu su prvi pokrenuli vernici Makedonske pravoslavne crkve, neposredno posle Tošetove sahrane, o čemu je "Kurir" blagovremeno pisao.
 
MITROPOLIT

Metodije: Toše Proeski može da bude svetac
- Nije neophodno da je onaj ko se proglašava svecem činio čuda, - rekao je američko-kanadski mitropolit MPC Metodije i naglasio:
- Mislim da je Toše Proeski svojom skromnošću, nesebičnošću i darežljivošću imao sve osobine svetog lica. Neko može da bude proglašen za sveca i zbog svoje pravednosti i čestitog života. Zbog svega što je uradio za života, Gospod ga sigurno neće zaboraviti - navodi mitropolit Metodije.
Makedonska pravoslavna crkva razmatra mogućnost da Tošeta Proeskog proglasi svecem, a izjava mitropolita ponovo je podgrejala nadanja Tošetovih brojnih obožavalaca u Makedoniji da mu se i na taj način oda priznanje.

Нема коментара:

Постави коментар