DOBRO DOSLI!

DOBRO DOSLI NA MOJ BLOG, SVI VI KOJI VOLITE NASEG ANDJELA TOSETA PROESKOG! Nadam se da ce vam se svideti moj blog... ♥ ... Komentarisite, molim vas!


Tose, zauvek si u mom srcu.... tu ces i ostati! ♥

понедељак, 23. април 2012.

Биографија

 Почеци

Прве кораке у својој музичкој каријери Тоше Проески начинио је још у раном детињству када је 1992. године наступио на дечјем фестивалу Златно Славејче са песмом „Јас и мојот дедо“ испеваном на влашком језику. Своју професионалну музичку каријеру започео је на фестивалу “Мелфест” 1997. године на ком је победиом изводећи песму Yesterday од Битлса. Исте године учествовао је на "Макфесту" са песмом “Пушти ме". Проески је сарађивао са једним од најпознатијих македонских композитора и текстописаца Григором Копровим, која ће му донети два од његових највећих хитова Усни на усни и Сонце во твоите руси коси. Већ 1999. године је објавио свој први албум "Некаде во ноќта" који садржи једанаест песама. У лето исте године одржао је свој први концерт.
2000. године Тоше је учествовао на “Скопје Фесту” (од када се бира македонски представник на Песми Евровизије) са песмом "Солзи прават златен прстен" која је, и поред тога што је имала највише гласова гледалаца, на крају освојила треће место, иза Каролине Гочеве и победника XXL. У овом периоду је почео да снима песме за свој други албум “Синот Божји" који је представљен у јуну 2000. године. Албум је донео велики број хитова, међу којима су "Немир" (дует са Каролином Гочевом), "Во коси да ти спијам", "Излажи ме уште еднаш", као и "Илузија" и "Тајно моја", две песме које је компоновао Кире Костов, (са потоњом је освојио друго место на фестивалу "Сунчане скале" у Херцег Новом).
Српска продукцијска кућа “BK Sound” је откупила права за издавање следећег Тошетовог албума на простору бивше Југославија, што му је донело Оскар популарности на простору бивших југословенских република за 2000. годину, као и распродате концерт у Скопљу и Београду. 2001. године Тоше је са неколико других македонски певача, отпочео турнеју по Аустралији.

Нема коментара:

Постави коментар