DOBRO DOSLI!

DOBRO DOSLI NA MOJ BLOG, SVI VI KOJI VOLITE NASEG ANDJELA TOSETA PROESKOG! Nadam se da ce vam se svideti moj blog... ♥ ... Komentarisite, molim vas!


Tose, zauvek si u mom srcu.... tu ces i ostati! ♥

понедељак, 23. април 2012.

Успех

Након што је успоставио сарадњу са својом новом менаџерком Љиљаном Петровић, Тоше је снимио нов албум у Атини. Трећи албум под именом "Ако ме погледнеш во очи" је објављен на македонском и српском језику. Уследио је период интензивне промоција у Македонији, Србији, Босни и Херцеговини и Бугарској. У априлу 2003. године, Тоше је победио на фестивалу "Беовизија" са песмом "Чија си" (обрадом песме Деспине Ванди Χριστούγεννα) која је постала велики хит у балканским државама

Листа сарадника садржи многа позната имена као што су Григор Копров, Phoebus, Жељко Јоксимовић, Леонтина Вукомановић, Марина Туцаковић, Бора Ђорђевић, Миро Буљан, Антонија Шола и др. Победио је на Беовизији 2003. са песмом Чија си Леонтине Вукомановић, са којом је постигао и знатан комерцијални успех.
Био је представник Македоније на Песми Евровизије 2004. у Истанбулу, Турска и освојио је 14. место са песмом Life (Ангел си ти у изворној македонској верзији).
Године 2004. именован је за регионалног Амбасадора добре воље UNICEF-а. Тим поводом издао је песму За овој свет (македонски) и This World (енглески).
Албум По тебе, многи сматрају једним од најуспешнијих албума балканске музичке сцене. Синглови са овог албума су се месецима пласирали на највишим местима на музичким врх листама у Македонији, Србији, Хрватској, Црној Гори, Словенији и Босни и Херцеговини.
Његово издање Божилак је компилација од 14 изабраних традиционалних македонских песама, а на албуму Тошета прати и симфонијски оркестар.
Његов последњи албум зове се „Игре без граница“ и песме су озбиљније него на претходним албумима. Од препева на овом компакт диску налазе се песме „Feeling good“, „Несаница“ и „Остала си увијек иста“. Већину нових песама написала је глумица и певачица из Хрватске Антонија Шола. Албум је у продаји од 1. августа 2007. године.
Исте године припремао је свој наступ на светском тржишту и враћање свог изворног презимена Проја, и изворног имена Тодор.

Нема коментара:

Постави коментар